Zoé uit België

Zoé zoekt een gastgezin

17 jaar • België • augustus tot januari 2025

Talenkennis: Frans (moedertaal) • Engels (goed) • Nederlands (basis)
Interesses: Video’s maken • Films kijken • Zwemmen • Piano spelen
Eigenschappen: Actief • Sociaal • Grappig • Creatief

Hoi toekomstig gastgezin,

Ik ben Zoé, een 17-jarige meid uit België, vlak bij Brussel. Op school leer ik Nederlands maar ik probeer mezelf ook wat bij te spijkeren door woordjes te leren voordat ik naar bed ga. Ik ben toen ik jong was eens in Nederland geweest maar daar weet ik niet zo veel meer van. Wel weet ik dat de mensen lang zijn, veel soep eten en veel fietsen. Ik kan niet wachten om het leven in Nederland te gaan ontdekken!

Over mij:

Ik zit al zes jaar op een grote, strenge school waar ik hard moet werken. Ik ben niet zo goed in de exacte vakken maar creatief ben ik wel. We hebben lessen ‘audiovisueel’ en drama. Die lessen komen heel goed van pas want ik heb een Youtube-kanaal waar ik video’s upload over mensen en landschappen. Ik wil later ook graag filmregisseur worden.

Ik zit op een zwemclub en iedere vrijdag en zondag geef ik jonge kinderen zwemles. Andere hobby’s zijn hardlopen (in mei loop ik de halve marathon van Brussel) en pianospelen. Ik heb mezelf liedjes van de film ‘Amélie Poulain’ geleerd met behulp van Youtube. Ik ben ook dol op de natuur! Sinds mijn 8 e jaar zit ik bij de scouting. Ik leer daar dingen die ik anders nooit op school zou leren zoals: genieten van het moment, met andere mensen voor een lange tijd leven en het bouwen van je eigen slaapplek.

Mijn familie:

Ik woon thuis bij mijn ouders en ik heb een zusje van 15 jaar. Natuurlijk moet ik ook meehelpen in het huishouden. Ik dek de tafel en ruim af. Stofzuigen en af en toe koken hoort daar ook bij. We gaan regelmatig naar familie in Frankrijk op vakantie maar we zijn ook naar andere landen geweest, zoals Marokko en Cyprus. Met school ben ik met de trein door zeven landen gereisd om naar Bulgarije te gaan. Het was een vakantie omdat we in het laatste jaar zitten. Dat was fantastisch!

Ik kijk er erg naar uit om alles van Nederland te leren en hopelijk kan ik nieuwe vrienden maken. Mijn ouders hebben ook een tijdje in Nederland gewoond, in Leiden, en nu ga ik de cultuur, het eten en gewoontes ontdekken. Tot snel!

Groetjes,

Zoé

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.