Nederland in trek bij buitenlandse jeugd

Geef hen een thuis, word gastgezin

High School Holland is onderdeel van Travel Active, zij sturen veelal jongeren naar het buitenland op avontuur. Wij halen daarentegen de buitenlandse jongeren juist naar Nederland. De buitenlandse jongeren staan dan ook te springen om meer te weten te komen van de Nederlandse cultuur, gebruiken en gewoontes. 

De Australische Charli

De Australische Charli kwam naar Nederland om hier een jaar naar een middelbare school te gaan via het High School Holland programma. In deze periode heeft ze veel van Nederland gezien en geleerd. In het begin was het allemaal best eventjes wennen: wennen aan je gastouders, hun regels, het eten, de taal, op de fiets naar school gaan, les krijgen in het Nederlands en het maken van nieuwe vrienden. Dit beleefde zij allemaal terwijl haar eigen familie helemaal aan de andere kant van de wereld zat. De 16-jarige Charli is 10 maanden in Nederland geweest en heeft samen met haar gastouders en vrienden 11 van de 12 provincies ontdekt, gekampeerd, geschaatst, sneekweek bezocht, gereisd met het ov en de vierdaagse lopers aangemoedigd. Het is bijzonder wat voor avonturen het High School Holland programma met zich meebrengt en de herinneringen die gemaakt worden voor zowel de studenten als gastgezinnen, de local coordinators en ons team.

Het High School Holland programma

De studenten tussen de 14 en 18 jaar oud komen naar Nederland om een heleboel nieuwe dingen te zien en te leren, daarbij help je als gastgezin. De studenten gaan in Nederland gewoon naar de middelbare school en maken verder deel uit van het dagelijkse leven binnen jouw gezin. De studenten leren de Nederlandse taal en de gewoontes en gebruiken binnen het gezin. Andersom leer je als gastgezin ook veel van de student. Je leert over het thuisland van de student, de taal, de cultuur, de tradities en lokale en nationale gerechten. Zo proeven jullie allebei van een andere cultuur.

Word ook gastgezin!

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.