Leer een andere cultuur kennen als gastgezin!

Ontdek waarom ook jij gastgezin moet worden

"Een vreemde in jouw huis? Laat dat even bezinken!" Het gastgezin zijn voor een buitenlandse student kan in eerste instantie wat overweldigend lijken, maar geloof me, het opent de deur naar een wereld vol prachtige ervaringen. Stel je voor dat jouw eigen kind ergens in het buitenland een gastgezin zoekt; zou je dan niet willen dat er iemand is die voor hem of haar klaarstaat? Benieuwd naar wat het betekent om een gastgezin te zijn? Lees snel verder!

Verbreed je wereld!

Heb je zelf kinderen of heb je ze gehad? Dan weet je hoe belangrijk het is om hun wereldbeeld te verbreden. Als gastgezin ben jij de ideale oplossing voor internationale studenten, die de kans krijgen om alles van dichtbij mee te maken. En als extra bonus haal je ook nog eens gezelligheid in huis!

Gastgezin zijn betekent niet alleen onderdak bieden aan onze studenten; het betekent ook het ontdekken van andere culturen gewoon in jouw eigen huis. Daarnaast deel je met jouw gaststudent(e) de Nederlandse cultuur. Nederland heeft namelijk zoveel meer te bieden dan alleen tulpen, molens en klompen. En wie weet, spreek je binnenkort ook nog een aardig woordje Italiaans, Portugees of misschien wel Thais! Gedurende het jaar worden er verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd voor alle gastgezinnen, waar je de kans krijgt om met andere gastouders te praten en samen met jouw gaststudent(e) mooie herinneringen te creëren.

En het allermooiste aan deze ervaring? Er ontstaat een levenslange vriendschap. Bekijk de onderstaande video om erachter te komen waarom het zo leuk is om een gastouder te worden.

Als je hulp nodig hebt tijdens het proces, kun je vrijblijvend informatie aanvragen bij ons. Bovendien zorgt High School Holland voor een Local Corodinator, jouw eerste aanspreekpunt voor alle vragen. Je staat er dus nooit alleen voor, wat wel zo geruststellend is. Wat wordt er van jou verwacht? Simpelweg een warm welkom en een extra kamer.

Eén ding is zeker: na deze unieke ervaring kijk je heel anders naar jouw eigen omgeving en cultuur. Het wordt een avontuur dat je niet snel zult vergeten!

Beteken iets voor onze uitwisselingsstudenten

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Plaats een reactie

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.