Leuke plekken om te bezoeken

Tips voor jou en jouw uitwisselingsstudent

Gastgezin worden van een High School Holland student is natuurlijk superleuk. Je geeft een buitenlandse student de kans om te leren over de Nederlandse cultuur en gebruiken. Als gastgezin ga je leuke (typisch) Nederlandse dingen doen met je student. Weet je even niet wat leuk is om te doen? Hier een lijstje met een aantal leuke plekjes om te bezoeken in Nederland.

Struin door de straten van Amsterdam

Natuurlijk staat de hoofdstad van ons landje bovenaan deze lijst. Hier is zoveel te doen en te beleven… Bezoek een van de vele musea, maak een wandeling door het Vondelpark, ga heerlijk uiteten of ga lekker shoppen. Ervaar de echte Hollandse cultuur. Huur een fiets en verken Amsterdam op een typische Nederlandse manier: te fiets. In Amsterdam is alles mogelijk, jij én je High School Holland student zullen je geen moment vervelen in deze mooie stad.

Ga naar Kinderdijk

Kinderdijk is een Zuid-Hollands dorp dat wereldwijd bekend is vanwege de watermolens. In totaal zijn er 19 molens, die als sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Kinderdijk is een belangrijke toeristische attractie voor Nederland en zeker heel leuk om met je High School Holland student heen te gaan!

Bewonder Keukenhof in Lisse

De Keukenhof in Lisse word ook wel de tuinen van Europa genoemd, terwijl het het grootste bloemenpark van de wereld is. Het park heeft zo’n 15 kilometer aan wandelpaden en er komen jaarlijks ongeveer 800.000 (!) bezoekers kijken naar de zeven miljoen tulpen, krokussen, narcissen, bomen, hyacinten en lelies.

Ontdek Den Haag

Een stukje Nederlandse politiek: in Den Haag zijn de Eerste en Tweede kamer gevestigd. De regering van Nederland is niet gevestigd in de hoofdstad van het land, wat voor veel buitenlanders best bijzonder is. Een tip van ons: ben je toch in Den Haag, bezoek dan het nabij gelegen Scheveningen. Hier kun je lekker naar het strand en ook een bezoekje brengen aan de Pier van Scheveningen.

Ga naar de kaasmarkt in Alkmaar

De kaasmarkt in Alkmaar is een speciale gebeurtenis om je student mee naar toe te nemen. Elke vrijdag tussen 10.00 en 13.00 word het Waagplein in Alkmaar gevuld met ongeveer 27.000 kilo kaas! Er liggen dan zo’n 2200 kazen van elk 12-13 kilo. Ongelofelijk toch!

Bezoek Madurodam

Madurodam is een park waar Nederland in het klein is nagebouwd. Het park is te vinden in Den Haag en biedt leuke attracties voor jong en oud.

Beteken iets voor onze uitwisselingsstudenten

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.