5 redenen om gastgezin te worden

Open je wereld!

Wij zijn het hele jaar op zoek naar gastgezinnen, die onze uitwisselingsstudenten een fijn thuis kunnen bieden. Waarom is dit voor jou als gastgezin nou zo geweldig? Hier zijn 5 redenen!

1. Toerist in eigen land

Laat je verrassen door Nederland! Ontdek samen met je student de typisch Nederlandse eigenaardigheden, van washandjes tot verjaardagskalenders op het toilet. Je zult versteld staan van hoe een frisse blik op je eigen cultuur je kijk op Nederland kan veranderen. En vergeet niet de avontuurlijke ontdekkingstocht langs toeristische hotspots die jullie samen kunnen beleven!

2. Verbreed je horizon

Stap uit je comfortzone en duik in nieuwe culturen! Jouw High School Holland student komt misschien wel uit Brazilië, Spanje, België of Italië, en brengt zijn eigen unieke cultuur met zich mee. Leer zijn taal, ontdek zijn tradities en laat je verrassen door de smaken van lokale gerechten die hij met plezier met je deelt. Een culinaire reis zonder de grens over te steken!

3. Maak het verschil

Geef een student een warm thuis. Bedenk eens hoe het is om tussen de 14 en 18 jaar oud naar een vreemd land te komen. Jouw student heeft niet alleen onderdak nodig, maar ook een liefdevolle familie die hem een veilig thuis biedt. Jij maakt dit verschil en geeft hem de ervaring van zijn leven. Een warm welkom waar hij altijd met dankbaarheid aan zal terugdenken.

4. Nieuwe contacten

Maak een reis naar het land van jouw student. Door een buitenlandse student in huis te nemen, gaan jullie een diepe band aan. De ouders van de student zullen dankbaar zijn voor jouw goede zorgen, en je kunt erop rekenen dat je in het thuisland met open armen wordt ontvangen. Bereid je voor op het opbouwen van levenslange vriendschappen en het creëren van onvergetelijke herinneringen!

5. Een ervaring om nooit te vergeten

Het is niet zomaar een avontuur; het is een ervaring die je altijd bij zal blijven. Voor de student is het een spannende tijd waar hij nog jaren over zal praten. En voor jou? Je zult regelmatig terugdenken aan de tijd dat de uitwisselingsstudent deel uitmaakte van jouw gezin, een avontuur dat je voor altijd koestert.

Word ook gastgezin!

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.