High School Holland excursie in het openlichtmuseum

Hollands vermaak!

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor een High School Holland excursie. Ditmaal konden de studenten zich vermaken in het Openluchtmuseum in Arnhem. Van Sinterklaasspellen tot pirouettes op het ijs en van heerlijke Hollandse frietjes tot groot plezier op een oud-Hollandse kermis!

Vertraging mag de pret niet drukken!

We zouden zaterdagochtend 12 december om 10.15 uur verzamelen op het station van Arnhem. Helaas waren er erg veel vertragingen, waardoor bijna de helft van de studenten te laat aankwam. Jill vertrok met de eerste groep rond 11.00 uur naar het Openluchtmuseum. Regio Coördinator Barbèl kwam ons helpen die dag, maar zat helaas ook vast. Zij was er wat later en is toen met een tweede lichting studenten richting het museum gegaan. Angela bleef achter op het station en toen de laatste studenten uiteindelijk waren gearriveerd, zijn zij om 12.30 uur vertrokken. De excursie kon beginnen!

Dobbelen maar!

Ondertussen waren de studenten in het museum begonnen aan het Sinterklaas dobbelspel. Iedereen had een klein cadeautje moeten kopen en door een leuk spel te spelen werden deze zo doorgegeven, teruggegeven en uiteindelijk uitgepakt. Iedereen was enorm blij elkaar weer te zien dus het was een gezellige, drukke boel! Toen het spel was afgelopen, kwamen de laatste studenten met Angela aan in het museum.

Veel schaatsplezier

Toen hebben we met z’n allen Hollandse frietjes gegeten en daarna had iedereen vrije tijd. Er was een ijsbaan waar bijna wel alle studenten op hebben geschaatst. De één ging dat wat beter af dan de ander, maar iedereen had veel lol en het was voor de begeleiding erg leuk om te kijken hoe sommigen maar moeilijk hun evenwicht konden bewaren, soms vielen, of het juist al erg goed te pakken hadden en anderen hielpen! Sommige studenten hebben zich uren vermaakt op de schaatsen, maar daarnaast was er nog veel meer te doen.

Lekker rondslenteren

Zo was er ook een bobsleebaan, kleine huisjes waarin allerlei workshops gevolgd konden worden, historische beelden inclusief uitleg, konden ze in klederdracht op de foto, was er een kleine oud-Hollandse kermis, konden er poffertjes gegeten worden en warme chocomel gedronken worden en kon iedereen lekker rondslenteren in dit typisch Nederlandse park. Ook zijn er veel foto’s gemaakt door iedereen. Tijdens deze excursie viel ook op hoe goed het Nederlands al is van de meeste studenten. Er konden hele gesprekken worden gevoerd in het Nederlands. Enorm leuk om te merken!

Moe en koud, maar zeer voldaan!

Tegen 17.00 uur was het toch al echt wel donker geworden en was iedereen inmiddels wel goed afgekoeld door de hele dag in de buitenlucht te zijn geweest. We namen met z’n allen de bus terug naar het station en daar ging iedereen zijn of haar eigen weg terug naar huis. Sommigen bleven nog in Arnhem om hier samen wat rond te lopen of te eten. Een grote groep studenten ging met de Belgische Harold mee naar huis, die op een paar minuten afstand van het Openluchtmuseum woont. Moe en koud, maar voldaan, zat iedereen terug in de trein richting huis. We hebben een heerlijke, typisch Hollandse dag gehad met z’n allen!

Beteken iets voor onze uitwisselingsstudenten

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.