8 leuke weetjes over Nederland

Wat maakt ons kikkerlandje zo leuk!

Vaak geloven Nederlanders niet dat er zó veel studenten naar Nederland willen komen voor een high school uitwisseling, ze vragen dan vaak "Waarom willen zij zo graag naar Nederland komen?". Wij zetten 8 leuke weetjes van Nederland op een rij. 

1. Langste nationaliteit ter wereld

Met een gemiddelde lengte van 184 cm voor mannen en 170 cm voor vrouwen zijn Nederlanders de langste mensen ter wereld. Wetenschappers zeggen dat het komt door hun DNA, voeding en welzijn, anderen zeggen dat het komt door de enorme zuivelconsumptie in ons land.

2. 86% van de Nederlanders spreken Engels als hun tweede taal

Alle Nederlandse kinderen leren Engels op school en Amsterdamse bezoekers zijn vaak onder de indruk van de spreekvaardigheid waarmee de Nederlanders Engels spreken. We spreken gemiddeld ook nog eens 3,2 talen en daarmee komen we op de tweede plek van Europa.

3. Meer fietsen dan mensen!

Bij de laatste telling in 2016 zijn er naar schatting 22,7 miljoen fietsen in Nederland, dat betekent dat de gemiddelde Nederlander 1,3 fietsen voor de deur had staan. Maarja wij Nederlanders gaan dan ook overal naar toe op ons fietsje!

4. Groeten met drie kussen op de wang

Nederlanders groeten elkaar vaak met 3 kussen op de wang, maar bij een eerste ontmoeting schudden ze vaak gewoon handen.

5. Meer dan één kwart van Nederland ligt onder zeeniveau

50% van het land ligt ook nog eens op minder dan een meter boven zeeniveau. Schiphol ligt eigenlijk 4,5 meter onder de zeespiegel. Daarnaast is ons land ook erg vlak, het hoogste punt ligt slechts op 322,7 meter.

6. Amsterdam is gebouwd op palen

Omdat de bodem van Amsterdam bestaat uit een dikke laag ven en klei, zijn alle gebouwen gebouwd op houten palen die zijn gefixeerd in een zandlaag die gemiddeld 11 meter diep zijn. Het Koninklijk Paleis op de Dam is gebouwd op maar liefst 13.659 houten palen.

7. Nederlanders houden van koffie

Na Scandinaviërs zijn Nederlanders de wereld's grootste koffiedrinkers. Gemiddeld drinken ze 140 liter per jaar, wat gelijk staat aan 3,2 kopjes per dag.

8. Gelukkig land

Nederlands zijn erg gelukkig over het algemeen. We staan namelijk op nr. 6 van de wereld! Voor ons komen Finland, Zwitserland, IJsland, Denemarken en op nummer 1 Noorwegen.

Beteken iets voor onze uitwisselingsstudenten

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.