Zo kan jij Koningsdag thuis vieren

Veilig feesten tijdens corona

Op 27 april is onze Koning Willem-Alexander jarig. Helaas kunnen wij dit momenteel niet vieren zoals voorheen, met vrijmarkten, festivals of boten vol feestvierders in de Amsterdamse grachten. Maar hoe kan jij, op een Coronaproof manier, toch deze feestdag op een leuke manier meemaken? Met deze zes tips maak jij het beste van Koningsdag 2021!

Vier Koningsdag in stijl

Oranje. De nationale kleur van Nederland en onmisbaar op Koningsdag. Het is gebruikelijk om op 27 april oranje kleding aan te trekken of zelfs oranje pruiken te dragen en schmink op te doen. Hoe gekker, hoe beter! Trek je High School Holland shirt aan en vier Koningsdag in stijl! Heb je geen oranje kleding? Rood, wit en blauw, de kleuren van onze vlag, is ook een goede optie.

Proost samen met de Oranjes

Ieder jaar reist onze koninklijke familie naar een stad in Nederland om daar, samen met de inwoners, de verjaardag van de koning te vieren. Ook dit jaar gaan ze op pad, dit keer naar Eindhoven. Hier zullen zij Koningsdag niet vieren in de stad, maar in een tv-studio. Om 11:00 uur wordt de familie ondervraagd tijdens een talkshow. Zo leer jij ze nog beter kennen! De dag wordt afgesloten in Paleis Soestdijk om 16:30 uur met een nationale toost.

Speel spelletjes

Koningsdag is niet compleet zonder spelletjes. Er zijn veel verschillende manieren om jouw eigen spel te maken. Denk bijvoorbeeld aan een Kahoot quiz of een zelfgemaakt bordspel. Gooi je creativiteit in de strijd! Local Coordinator Inca heeft speciaal voor Koningsdag een memoryspel en een ‘Ik Hou van Holland’- quiz gemaakt. Wil jij deze spellen spelen? Vraag aan jouw Local Coordinator voor deze zelfgemaakte spellen.

Oud Hollandse spelletjes

Wie Koningsdag zegt, zegt Oudhollandse spelletjes. Van koekhappen tot spijkerpoepen en van blikgooien tot sjoelen. Kan je niet kiezen welk spelletje je wilt spelen? Hou dan met jouw gezin een Oudhollandse spelletjes toernooi. Strijd tegen elkaar tijdens verschillende spellen voor een leuke prijs, bijvoorbeeld een chocoladereep of een avond niet afwassen.

Dans erop los!

Ben jij een echte feestganger en mis je het heen en weer dansen op de muziek? Waarom bouw je dan niet je eigen feestje in jouw achtertuin? Hang slingers en ballonnen op, maak van de tafel een bar vol met lekkere hapjes en drankjes en trek jouw leukste outfit aan. Veel festivals en radiozenders organiseren een online koningsdagfestival met vele grote artiesten, zoals Davina Michelle en Martin Garrix. Klik hier om het lijstje te bekijken van online festivals. Ben jij hier niet zo’n grote fan van? Geen probleem! Maak een eigen afspeellijst met jouw favoriete liedjes en dans erop los!

Wees creatief in de keuken

Het is geen Koningsdag zonder lekker eten en wat is nou leuker dan kokkerellen in de keuken? Een leuke tip is om alles binnen één thema te houden; oranje. Begin in de middag met het maken van de heerlijke en onmisbare oranje tompouces en maak voor in de avond een vorstelijk feestmaal.

Al met al, maak er een onvergetelijke dag van en vier het oranjegevoel! Heb jij leuke Koningsdag foto’s gemaakt, deel ze dan met ons!

Beteken iets voor onze uitwisselingsstudenten

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.