Uitwisselingsstudenten op jouw school, juist nu!

Waarom het zo belangrijk is om uitwisselingsstudenten te verwelkomen.

De pandemie houdt de hele wereld in zijn greep. Het onderwijs heeft het afgelopen jaar noodgedwongen een transformatie ondergaan. In het kielzog van de switch naar online onderwijs zijn ook en passant alle internationale excursies en werkweken on hold gezet, een direct gevolg van de corona maatregelen. Wanneer de eigen leerlingen weer op reis kunnen blijft onzeker. De praktische invulling van het thema internationalisering heeft daarmee ook een flinke deuk opgelopen. Culturele uitwisselingen, bijvoorbeeld een jaar high school in het buitenland, daarentegen maken een grote groei door. In het coronajaar 2020 kwamen er meer uitwisselingsstudenten naar Nederland dan het jaar ervoor. Ook Nederlandse jongeren wonen nu bij hun gastgezin in Amerika, Canada, Frankrijk, Engeland of Spanje. Komend schooljaar komen er 150 buitenlandse scholieren voor een onvergetelijk avontuur naar Nederland met het High School Holland programma.

Internationalisering op scholen

Internationalisering is een steeds belangrijker thema in het onderwijs, Tweetalig Onderwijs floreert en wereldburgerschap is de norm. De praktische invulling van het thema internationalisering en wereldburgerschap lijkt in het onderwijs op pauze te zijn gezet tot we met z’n allen weer mogen reizen. Voor veel scholen lijkt internationalisering nu even een bijzaak te zijn. Echter, ook nu zorgt de focus op internationalisering binnen het onderwijs ervoor dat de leerlingen uitgroeien tot ware wereldburgers, waardoor zij beter voorbereid zijn op een globaliserende wereld. Leerlingen worden door de coronacrisis geremd om hun internationale competenties goed te ontwikkelen. De kennis, ervaring en competenties waar buitenlandse excursies en werkweken aan bijdragen kennen geen online alternatief.

Toegevoegde waarde

Door buitenlandse studenten te verwelkomen op school wordt internationalisering tastbaar. Een internationale uitwisselingsstudent geeft een extra dimensie aan uw school waar zowel de eigen leerlingen als de buitenlandse student ontzettend veel van kunnen leren! Zo leren ze omgaan met andere culturen en wordt hun sociale vorming en aanpassingsvermogen bevordert.

Internationalisering biedt niet alleen veel kansen voor leerlingen, maar ook voor docenten. Het is een positieve ervaring die ervoor zorgt dat de professionele vaardigheden versterkt zullen worden en de uitwisselingsstudent geeft een kijkje in de onderwijssystemen van andere landen. Scholen waar internationalisering een belangrijk thema is zijn aantrekkelijk voor docenten.

Onvergetelijke ervaring

Met een uitwisselingsstudent brengt u het buitenland in de klas en helpt u mee aan onvergetelijke ervaringen voor jongeren. Het High School Holland programma biedt buitenlandse scholieren tussen de 14 en 18 jaar de kans om voor twee maanden tot een schooljaar bij een gastgezin te wonen en hier naar school te gaan. Eind augustus komen ze naar Nederland, jongeren uit 22 verschillende landen, van Estland tot Japan en van Duitsland tot Brazilië. Ze worden ondergedompeld in de Nederlandse cultuur en leren de Nederlandse taal zodat ze echt mee kunnen doen. Het bevorderen van een betere verstandhouding tussen culturen hoeft in tijden van corona niet stil te staan. Breng de wereld in de klas door uitwisselingsstudenten ook nu in staat te stellen hun internationale droom te verwezenlijken.

Bij High School Holland zijn wij ervan overtuigd dat er niks boven een echte culturele uitwisseling gaat, ook nu!

Beteken iets voor onze uitwisselingsstudenten

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Plaats een reactie

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.