Welcoming gastgezin

Kort genot, levenslange herinneringen

Wat is een Welcoming Family?

Niet alle gastgezinnen hosten een volledig schooljaar. Minstens zo belangrijk zijn onze welkomstgezinnen. Welcoming Families “verwelkomen” studenten voor een kortere periode (soms al vanaf twee weken) totdat een permanente plaatsing voor de student is geregeld. Deze paar weken bieden studenten een uitstekende gelegenheid om zich aan te passen aan hun nieuwe omgeving, terwijl gastgezinnen alvast proeven van het plezier van het hosten van een uitwisselingsstudent. Ontdek hoe kortstondige gastvrijheid een impact kan hebben en hoe ook jij een verschil kunt maken in het leven van een student.

Kleine duur, grote impact

Als een Welcoming Family kun je in een paar weken zoveel leren en ervaren! Is het bereiden van een AVG maaltijd altijd de veiligste keuze voor jou? Leer heerlijke gerechten uit Italië. Spenderen jullie veel tijd samen als gezin? Vaak horen we dat het hosten van een uitwisselingsstudent bijdraagt aan nóg meer quality time. Dit komt doordat je de student graag aan je hele omgeving wilt voorstellen, hem kennis wilt laten maken met de Nederlandse cultuur en jullie favoriete hobby’s wilt laten zien. Je kunt dus zoveel meer plezier gaan beleveren met een extra familielid.

Ontdek de kracht van gastvrijheid door een Welcoming Family te worden en ervaar de positieve impact op zowel jouw gezin als de uitwisselingsstudent. Als Welcoming Family speel je een cruciale rol bij de eerste kennismaking in Nederland, waarna de student naar een vast gastgezin gaat om de uitwisselingsperiode te voltooien. Door Welcoming Family te zijn, geef je ons team extra tijd om het ideale vaste gastgezin te vinden. Het komt ook regelmatig voor dat onze welkomstgezinnen zo betrokken raken dat ze besluiten de student voor de gehele periode te hosten. De intentie is alleen een warm welkom maar wij kunnen er niks aan doen als de uitwisselingsstudent jouw hart veroverd. Ontdek hoe het is om een gastgezin te zijn en meld je aan als Welcoming Family.

Interesse om Welcoming Family te worden?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met jou op!

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.