Welcoming school

Gastvrijheid op school

Wat is een Welcoming School?

Welcoming Schools openen hun deuren voor studenten gedurende kortere perioden, soms zelfs vanaf twee weken, in afwachting van een definitieve plaatsing. De basis voor een uitwisselingsstudent is het gastgezin; wanneer deze is gevonden, wordt er gezocht naar een school in de buurt.

Een Welcoming School hangt dan ook samen met een Welcoming Family. Zij bieden beiden de student de kans op een eerste kennismaking met Nederland. De periodes kunnen variëren, maar kunnen zo kort zijn als twee weken.

Kleine duur, grote impact

Als een Welcoming School kun je in een paar weken enorm veel leren en ervaren. Daarbij krijgen scholen de kans om voorzichtig te proeven van het plezier van het ontvangen van uitwisselingsstudenten. Ontdek de kracht van gastvrijheid door een Welcoming School te worden en ervaar de positieve impact op de gehele school: van de leraren en scholieren tot de ouders en natuurlijk de uitwisselingsstudent zelf.

Geslaagd voorbeeld:

Als school hoef je niet heel veel anders te doen: je behandelt de student namelijk als een 'gewone' scholier. Het is wel handig als de mentor een paar kleine uurtjes inplant om de overgang soepel te laten verlopen. Bekijk het voorbeeld hieronder waarbij Nicolette, onze Local Coordinator, Maya, onze uitwisselingsstudent en Lars haar mentor praten over het geslaagde uitwisselingsprogramma.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.