Adéla uit Tsjechië

Adéla zoekt een gastgezin

15 jaar • Tsjechië • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Tsjechisch (moedertaal) • Engels (goed) • Duits (basis)
Interesses: Snowboarden • Schilderen • Lezen • Koken en bakken
Eigenschappen: Creatief • Behulpzaam • Nieuwsgierig • Verantwoordelijk

Hoi toekomstig gastgezin,

Ik ben Adéla, een 15-jarige meid uit Tsjechië. Ik wil Nederland heel graag bezoeken door alle mooie foto’s en filmpjes die ik heb gezien. Het lijkt mij heerlijk om hier rond te fietsen! Ik vind het heel leuk om verschillende talen te spreken dus ik hoop van de mensen om mij heen de Nederlandse taal een beetje te leren.

Over mij:

Ik hou heel erg van lezen! In mijn vrije tijd lees ik graag klassiekers of non-fiction/fantasy boeken. Mijn vrienden omschrijven mij als nieuwsgierig, grappig en creatief. Ik vind het erg leuk om te schilderen en tekenen. Het helpt mij om ruimte in mijn hoofd te creëren als ik gestresst ben over school bijvoorbeeld. Dat neemt niet weg dat ik het super leuk vind om naar school te gaan! Ik vind het erg leuk om tijd met mijn vrienden door te brengen en nieuwe dingen te leren. Ik hou meer van de maatschappijvakken dan de bètavakken. Mijn favoriete vakken zijn geschiedenis, aardrijkskunde en Latijn omdat het mij helpt om de wereld beter te begrijpen. Op school zit ik in de debatclub waar we discussiëren over politieke onderwerpen en de ‘investment club’, daar leer ik over financiën en investeren. Bakken en koken is ook een favoriete bezigheid van mij! Ik ben er niet heel goed in dus het is altijd een verrassing of een gerecht goed lukt maar ik vind het wel heel leuk!

Mijn familie:

Thuis zijn wij met zijn vieren: mijn ouders en mijn twee jaar oudere zus. Dit jaar is zij toevallig ook op uitwisseling geweest. Naar Engeland! Ik heb een goede band met haar, we gaan graag samen shoppen of naar musea. Ik kan het ook erg goed vinden met mijn ouders! We zijn een relaxte familie en hebben niet echt strikte regels. Elk jaar gaan we met z’n allen naar Oostenrijk om daar te skiën. Ik hou erg van snowboarden!

Ik hoop dat deze uitwisseling mij wat zelfstandiger en volwassener maakt! Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en het prachtige Nederland van de foto’s zelf te gaan ontdekken.

Groetjes,

Adéla

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.