Asahi uit Japan

Asahi zoekt een gastgezin

16 jaar • Japan • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Japans (moedertaal) • Engels (goed)
Interesses: Webdesign • Koken • Sport • Muziek
Eigenschappen: Actief • Creatief • Betrouwbaar • Werkgericht

Beste toekomstig gastgezin,

Ik ben Asahi, een 16-jarige jongen uit Japan. Ik kijk ernaar uit om mijn horizon te verbreden door een uitwisselingservaring in Nederland op te doen!

Over mij:

Mijn vrije tijd besteed ik aan verschillende activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn het lezen van een goed boek en het tekenen van afbeeldingen, maar ook hardlopen en het kijken naar hardloopwedstrijden. Je zou mij dus zeker een actief persoon kunnen noemen! Bovendien ontwerp ik graag websites en maak ik zelfs blogs over mijn eigen studie. Ik ben lid van de atletiekclub op mijn middelbare school en hoop ook in Nederland deel te kunnen nemen aan deze sport. Ik hou van zoetigheid, maar ook van gezonde voeding zoals Washoku, de traditionele Japanse keuken. Ik zou dolgraag een Japans gerecht voor mijn toekomstige gastgezin willen bereiden!

Ik heb verschillende plannen voor mijn tijd in Nederland zoals het bezoeken van musea en prachtige landschappen ontdekken! Ik ben erg benieuwd naar de Nederlandse taal en cultuur. Daarbij hoop ik ook mijn netwerk te kunnen vergroten. Ik heb gehoord dat veel mensen in Nederland naast Nederlands en Engels ook andere talen spreken, wat echt fenomenaal is! Wat ik het meest bewonder aan Nederland is hun toewijding om milieuproblemen op te lossen. Zelf hou ik ook van recyclen en nieuwe plus nuttige dingen te maken van gerecyclede materialen.

Mijn familie:

Mijn huishouden bestaat uit mijn ouders en mijzelf. We ondernemen vaak activiteiten samen zoals bergwandelingen maken en kamperen.

Door mijn gezin word ik beschreven als een liefdevol persoon die zijn tijd graag besteedt aan familie en vrienden, maar ook aan dingen die hem het meest interesseren.

In de toekomst zou ik graag een leider willen worden die de maatschappij kan verbeteren door middel van ondernemerschap. Dit is mijn droom.

Ik kijk er enorm naar uit om deel uit te maken van jullie gezin en samen nieuwe avonturen te beleven. Laten we samen deze prachtige reis beginnen!

Met vriendelijke groeten,

Asahi

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.