Jakob uit Duitsland

Jakob zoekt een gastgezin

16 jaar • Duitsland • augustus tot januari 2025

Talenkennis: Duits (moedertaal) • Engels (goed)
Interesses: Basketbal • Dierenliefhebber • Buiten activiteiten
Eigenschappen: Rustig • Ochtend persoon • Denker • Sportief

Hallo toekomstig gastgezin,

Ik ben Jakob, een 16 jarige jongen uit Duitsland. Eigenlijk ben ik van alle markten thuis. Zo speel ik zelf basketbal maar vind ik volleybal, voetbal en tafeltennis ook erg leuk. Mangas stripboeken lezen, shoppen of naar de film gaan zijn andere activiteiten waarbij ik graag aan deelneem.

Over mij:

Ik ben best een rustig persoon van mezelf. Ibreng graag tijd door met mijn vrienden om video spelletjes te spelen of te sporten zoals basketbal en volleybal. Alleen zijn vind ik af en toe ook wel fijn. Iets waar ik erg blij van word en het allerliefste doe is knuffelen met onze hond Frieda.  

Mijn klas is wat anders dan 
dat van de gemiddelde student. Ik zit maar met 4 andere studenten in de klas. Dat zal vast even wennen worden in Nederland met hele volle klassen, maar ik kijk uit naar deze ervaring. 

Mijn familie:

Wij zijn thuis maar met z’n drieën. Mijn ouders, ik en onze hond Frieda. Eigenlijk een gezin van vier met onze hond erbij. Samen wonen wij in het noorden van Duitsland aan de Noordzee. We proberen twee keer per dag gezamenlijk te eten: s ’morgens en s ’avonds. In het weekend vind ik het soms wel lekker om uit te slapen en dan heerlijk uitgebreid te ontbijten. Als ik thuis kom van school dan drink ik het liefst een kopje thee met mijn moeder en daarbij een koekje.

We gaan ook wel eens een weekendje weg met het gezin. De laatste keer stond de stad Berlijn op de planning. Hier hebben we een basketbal wedstrijd gekeken. We spenderen graag tijd samen als familie! Ik hou erg veel van hen en doe graag leuke dingen met ze.

Ik kijk uit naar mijn uitwisseling en heb zin om jullie te ontmoeten!

Met vriendelijke groeten,

Jakob

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.