Júlia uit Hongarije

Júlia zoekt een gastgezin

15 jaar • Hongarije • augustus november 2024

Talenkennis: Hongaars (moedertaal) • Engels (goed) • Duits (basis)
Interesses: Bordspelletjes • Lezen • Zingen • Volleybal
Eigenschappen: Kalm • Nieuwsgierig • Gevoelig • Creatief

Hoi toekomstig gastgezin,

Ik ben Júlia, een 15-jarig meisje uit Budapest. Ik heb super veel zin in dit avontuur! Ik ben zo benieuwd naar hoe mensen leven in andere landen. Toen ik over Nederland las wist ik dat ik daarheen wilde. De mensen, de tradities en cultuur spreken mij heel erg aan. Ook is het schoolsysteem volgens mij heel anders dan hoe ik dat ken, het lijkt mij heel leuk om dat te gaan ontdekken.

Over mij:

Een echte liefhebber, dat ben ik zeker! Thuis hebben wij een konijn en een hond en daarnaast hou ik heel erg van paardrijden. Mijn taakje in het huishouden is dan ook het verzorgen van de dieren. Als ik niet met de dieren bezig ben, dan hou ik mij graag bezig met creatieve activiteiten zoals: schilderen, tekenen en haken. Maar ik vind het ook heerlijk om te lezen! Ik heb dan ook een tijdje vrijwilligerswerk gedaan in de bibliotheek, ik moest toen boekenplanken rangschikken, administratiewerk en mensen helpen met het vinden van boeken. Ik vond dat erg leuk om te doen! Ik hou meer van dingen binnen doen dan uit huis activiteiten ondernemen maar dat neemt niet weg dat ik graag nieuwe mensen ontmoet, nieuwe hobby's ontdek en nieuwe ervaringen op doe. Een goede eigenschap van mij is dat ik erg gevoelig ben en daarom goed ben in het lezen van andermans gevoelens en het oplossen van conflicten. Hierdoor vind ik het soms ook weleens lastig om kritiek te krijgen.

Mijn familie:

Ik zou mezelf omschrijven als een familiemens. Ik maak deel uit van een familie van vijf! Mijn familie bestaat uit mijn broer en zus en mijn ouders. Helaas zijn mijn broer en zus al uit huis en woon ik met mijn moeder en vader. Ik vind het heel leuk om met hen te shoppen of naar de film te gaan! Mijn broer en zus zie ik regelmatig in het weekend en vaak doen we dan spelletjes samen. Ik ga het meeste om met mijn moeder en mijn vriendengroep van school. Ik vind het leuk om dingen te doen met de mensen om mij heen maar ik heb soms ook wat tijd voor mezelf nodig.

Ik vind het best spannend om voor het eerst uit mijn vertrouwde omgeving te stappen en nieuwe mensen te leren kennen, maar ik heb super veel zin in deze uitdaging! Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en jullie al mijn brandende vragen over Nederland te kunnen stellen.

Lieve groetjes,

Júlia

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.