Mila uit België

Mila zoekt een gastgezin

15 jaar • België • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Frans (moedertaal) • Nederlands (goed)
Interesses: Volleybal • Piano • Debaterren • Tennis
Eigenschappen: Optimistisch • Sportief • Spontaan • Leergierig

Introductie:

Hoi toekomstig gastgezin,

Ik ben Júlia, een 15-jarig meisje uit België. Ik ben nog nooit
in Nederland geweest maar ik wil heel graag de Nederlandse taal vloeiend kunnen spreken. Ik kan namelijk al in het Nederlands schrijven en lezen, maar mijn doel is om mijn spreekvaardigheid te verbeteren. Ook lijkt het mij heel leuk om meer over de Nederlandse cultuur te leren en veel nieuwe mensen te ontmoeten!

Over mij:

Ik vind het lastig om mezelf kort te omschrijven omdat ik heel veel dingen leuk vind! Ik hou van lezen, tennis, musea bezoeken, debatteren maar mijn grootste passie is volleybal! Ik ben daar 2 jaar geleden mee begonnen en ik was meteen helemaal verkocht. Naast volleybal speel ik zo lang ik mij kan herinneren piano. Op de knie van mijn vader als klein meisje ben ik begonnen. Ik zou mezelf omschrijven als een sociaal, actief en spontaan persoon. Ik krijg veel energie van mensen om mij heen. Ik ben gepassioneerd over veel dingen en ik kan mij goed aanpassen aan de omgeving. Ik hou echt van het praten met mensen en om te debatteren over maatschappelijke onderwerpen in de wetenschap en politiek.

Mijn familie:

Op het moment van schrijven woon ik samen met mijn ouders en mijn zus, en niet te vergeten: mijn hond. We zijn een echte tennisfamilie, we tennissen allemaal en ik ga graag de competitie met hen aan elke zondag! Als familie delen we veel met elkaar. Dat is ook iets wat ik in mijn gastgezin belangrijk vind. Ik doe heel veel met mijn familie: we gaan regelmatig naar concerten, musea en we vinden het heel leuk om samen met de hond lekker uit te waaien bij de Noordzee. Toen ik aan mijn zus vertelde dat ik graag op uitwisseling wilde, liet ze mij bijna niet gaan omdat ik erg veel met haar op trek. We bespreken alles samen! Ik doe zelf regelmatig huishoudelijke taken, ook al vinden mijn ouders dat ik nog wel wat meer kan doen. Ik doe taken zoals opruimen, strijken en de vaatwasser in-en uitruimen. Ik ben echt op zoek naar een leuke sportieve familie die sport net zo leuk vind als ik.

Ik heb super veel zin in dit avontuur! Ik kijk er naar uit om mij helemaal onder te dompelen in de Nederlandse taal. Ik hoop dat jullie een goed beeld hebben gekregen van het meisje dat ik ben. Ik kan niet wachten om veel tijd met jullie te spenderen!

Tot snel!

Mila

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.