Miro uit Italië

Miro zoekt een gastgezin

16 jaar • Italië • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Italiaans (moedertaal) • Engels (vloeiend)
Interesses: Films/TV • Koken • Schaken • Politiek • Muziek luisteren
Eigenschappen: Gevoelig • Creatief • Denker

Beste gastgezin,

Ik ben Miro, een 16 jarige Italiaanse jongen die veel zin heeft in zijn uitwisseling naar Nederland. Nederland is zeker niet onbekend voor mij. Ik heb er namelijk al 2 jaar gewoond samen met mijn moeder. Nu kom ik terug als uitwisselingsstudent en hoop ik de taal straks vloeiend te kunnen spreken!

Over mij:

Mij kan je het beste beschrijven als een sociaal persoon, die er van houdt omringt te zijn met mensen. Het geeft me namelijk een gevoel van vrijheid en gezelligheid. Ik hoop in Nederland veel mensen te ontmoeten en het zou leuk zijn om met hen ook nog contact te hebben na mijn uitwisseling. Vroeger was ik een erg sportief persoon. Ik heb 4 jaar lang gevoetbald, maar nu heb ik mijn passie verplaatst naar muziek. Ik luister naar allerlei soorten genres, maar mijn favoriete band is Radiohead. Ik ben geïnteresseerd om mijn hobby’s te verbreden, daarom ben ik erg benieuwd naar de activiteiten die jullie in Nederland ondernemen!

Op school probeer ik zo goed mogelijk mijn best te doen. Dit is af en toe lastig, maar geef mij een zetje in de rug en dan ben ik er zo! In Italië volg ik vooral de bèta vakken, waarvan wiskunde mijn favoriet is!

Mijn familie:

Mijn ouders zijn gescheiden, maar ik heb nog steeds een goede relatie met hun. Zij hebben ook nog contact met elkaar. Ik heb een oudere broer die op de universiteit zit, en als hij thuis langskomt gaan we vaak klimmen. We doen dit meestal buiten of in een sportschool dat een klimmuur heeft.

Thuis help ik mee met het huishouden. Zo laat ik de hond uit, doe ik de afwas en ruim ik mijn kamer netjes op. Ik kan koken en wil dan ook zeker mijn Italiaanse kookkunsten aan jullie laten zien!

Ik hoop dat ik leuke impressie heb achtergelaten en ik kan niet wachten om jullie te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

Miro

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.