Riccardo uit Italië

Riccardo uit Italië

Riccardo zoekt een gastgezin

16 jaar • Italië • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Italiaans (moedertaal), Engels (goed)

Interesses: Kamperen • Gamen • Cybersecurity • Koken

Eigenschappen: Aardig • Eerlijk • Nieuwsgierig

Hallo toekomstig gastgezin,

Ik ben Riccardo, een 16-jarige sociale jongen uit Italië die graag tijd doorbrengt met anderen, zowel met familie als met vrienden. Samen dingen doen is veel gezelliger, bijvoorbeeld samen koken of bordspellen spelen, of gewoon wandelen en praten over van alles en nog wat. Ik ben optimistisch ingesteld en probeer altijd de positieve kant van dingen te zien.

Over mij:

Mijn favoriete vak is IT Computerwetenschappen. Op school hebben we lessen waarin we leren programmeren in verschillende ontwikkelomgevingen. In mijn vrije tijd ga ik graag naar buiten, al is her maar om met vrienden te wandelen. Koken doe ik natuurlijk gewoon binnen en dan maak ik het liefst desserts, maar ik ben ook erg goed in brood en pizza bakken. Oh ja, ik houd nog genoeg tijd over om te sporten, waarbij tennis en zwemmen toch wel mijn favoriete sporten zijn.

Kwaliteiten die ik bij anderen erg waardeer zijn betrouwbaarheid, er voor de ander zijn, eerlijkheid, samenwerken, empathie en respect. Ik denk dat ik zelf ook aan dit rijtje voldoe.

Vorige zomer heb ik vrijwilligerswerk gedaan om stranden en dennenbossen schoon te maken. In de toekomst hoop ik werk te vinden dankzij mijn passie voor cybersecurity en misschien zelfs mijn eigen bedrijf te starten.

Mijn familie:

Met mijn familie genieten we ervan samen te eten en uitstapjes te maken. Ik praat veel over school met mijn moeder en over mijn interesse in IT met mijn vader. Ik bespreek alle problemen die de moeite waard zijn om te vermelden met hen. Ik heb geen broers of zussen, maar ik zou ze graag hebben! Thuis help ik met koken, de boodschappen uitladen of doen, de tafel dekken en de afwas doen.

Ik ben oprecht dankbaar dat jullie mij in jullie gezin willen opnemen. De kans die ik van jullie krijg om het hele schooljaar bij jullie gezin te komen wonen, en Nederland op die manier echt van binnenuit te leren kennen, is heel bijzonder en zie ik als een kostbaar geschenk. Bedankt voor jullie gastvrijheid en dat jullie me de kans geven om samen onvergetelijke herinneringen te creëren. Ik hoop in de toekomst dit allemaal terug te kunnen geven.

Met vriendelijke groeten,

Riccardo

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.