Willy (Ronald) uit de Verenigde Staten

Willy (Ronald) zoekt een gastgezin

17 jaar • Verenigde Staten • augustus tot januari 2025

Talenkennis: Engels (moedertaal) • Frans (goed) • Nederlands (basis)
Interesses: Muziek • Koken • Kanoën en Kajakken • Kunst
Eigenschappen: Extravert • Ambitieus • Initiatiefrijk • Creatief

Introductie:

Beste toekomstig gastgezin,

Mijn naam is Ronald maar iedereen noemt mij Willy! Ik ben een 17-jarige jongeman uit de Verenigde Staten. Door mijn opa en oma weet ik al het een en ander over Nederland. Mijn opa is namelijk geboren in Amsterdam dus hutspot, stamppot, bitterballen en poffertjes zijn mij zeker al bekend!

Over mij:

Ik ben een ambitieuze, energieke en extraverte jongen die graag met veel dingen bezig is zoals koken en muziek maar ook afspreken met vrienden en familie. Muziek is echt mijn passie! Alles wat met muziek te maken heeft, vind ik leuk: de instrumenten, de productie en ernaar luisteren. Ik speel zelf 8 instrumenten: gitaar, piano, saxofoon, drummen, clarinet, ukelele, bas en mandoline. Muziek is een vorm van meditatie voor mij, het helpt mij te ontspannen na een stressvolle dag en geeft mij veel energie. Op school ben ik al 3 jaar lid van het kano en kajak team. Ik heb een enorme liefde voor water, ik vind water zo iets speciaals hebben hebben dat ik het geweldig vind om hiermee actief bezig te zijn.

Mijn familie:

Ik heb een goede band met mijn opa en oma. Zoals ik al zei ben ik aardig bekend met de Nederlandse cultuur door hen. Het liefst sta ik op met een broodje hagelslag en eet ik als avondeten de hutspot van mijn oma! Ik heb een broer van 18 jaar. Wij zijn het tegenovergestelde van elkaar maar ik kan het heel goed met hem vinden. Mijn vader zegt altijd: ‘Thank God everyone is different, otherwise the world would be so boring.’ Ik vind dit zo’n mooie quote die mij altijd bij blijft. Dit beschrijft precies wat ik zo mooi vind aan mensen. Ik leer graag van verschillende soorten mensen hun mening en ik vind het leuk dat het verschillende perspectieven op een vraagstuk kan geven. Ik heb enorm veel zin om allemaal nieuwe soorten mensen te ontmoeten en een onvergetelijke ervaring op te doen.

Ik hoop dat jullie net zoveel van mij leren als ik van jullie zal leren!

Lieve groetjes,

Willy

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.