Dorien

Wie is Dorien?

Program Director

Tijdens mijn studentenjaren ontwaakte mijn liefde voor reizen en het verkennen van diverse culturen. Terwijl ik studeerde aan de Academie Lichamelijke Opvoeding aan de Hanzehogeschool in Groningen, was ik in de zomer altijd op pad als reisbegeleider. Met enthousiaste groepen jongeren doorkruiste ik landen als Frankrijk, Portugal, Polen, en nog veel meer prachtige plekken in Europa. Ook lang daarna bleef ik betrokken bij avontuurlijke ondernemingen, van wintersportreizen en tennislessen op zonnige locaties tot druivenplukken in Frankrijk en een zomer bij Camp America. Als kers op de taart heb ik een jaar doorgebracht in Australië en Azië.

De afgelopen 25 jaar heb ik met passie gewerkt in de wereld van sport en beweging, voornamelijk gericht op thema's die de jeugd aanbelangen. Of het nu gaat om het inzetten van sport en beweging voor jongeren in kansarme wijken, Europese projecten gericht op kennisuitwisseling over het betrekken en behouden van jongeren in de sport, mijn focus ligt altijd op de jeugd.

Wonen in een multiculturele wijk in Amsterdam, waar ons gezin dagelijks in aanraking komt met diverse culturen, heeft mijn enthousiasme vergroot om bij te dragen aan het stimuleren van meer scholieren die de uitdaging van een uitwisseling durven aan te gaan. Het is een geweldige kans om hun horizon te verbreden en een brede blik op de wereld te ontwikkelen.

“Van eigen avonturen naar het inspireren van de jouwe.”

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.