6 tips om Nederland virtueel te ontdekken

De coronatijd door

Door de huidige lockdown is iedereen genoodzaakt zoveel mogelijk thuis te blijven... Maar niet getreurd! Ook vanuit huis kan je je nog prima vermaken en Nederland ontdekken op een virtuele manier. Wij hebben de leukste, virtuele “attracties” voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

NOTE: deze blog is geschreven gedurende de coronaperiode, het kan zijn dat een aantal links niet meer werken.

1. Virtueel door Den Haag rondlopen

Den Haag is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. Met 500.000 inwoners is Den Haag na Amsterdam en Rotterdam de grootste stad van Nederland. De regering van Nederland is te vinden in Den Haag en koning Willem-Alexander werkt er ook. Via de website van Den Haag kun je de stad nu virtueel bezoeken, je kan langs de virtuele musea en attracties gaan of virtueel de natuur in. Ontdek Den Haag virtueel!

2. Musea in Amsterdam virtueel bezoeken

Niet zo’n fan van de Haagse musea? Bezoek er dan één in Amsterdam! Van het best bezochte museum, het Rijksmuseum tot het huis van Anne Frank. Niet zo van de geschiedenis? Het Science Museum NEMO laat op hun website zien hoe je zelf thuis proefjes kan doen. Bezoek Amsterdamse musea virtueel. 

3. Virtueel door Den Haag rondlopen

Voorstellingen en concerten zijn momenteel afgelast. Toch kan je via de websites en sociale media kanalen van verschillende theaters en poppodia de optredens in huis halen. De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB deelt de linkjes van de verschillende concertgebouwen, poppodia en theaters op hun website gedeeld.

4. Bezoek de leukste Nederlandse dierentuinen

Ook de Nederlandse dierentuinen doen hun best om de beestachtige gezelligheid over te brengen nu mensen zelf de dierentuin niet mogen bezoeken. Bij Wildlands ga je backstage mee met de dierenverzorgers van het park. Meer voorkeur voor een challenge of een quiz? Diergaarde Blijdorp daagt je uit met vragen over leeuwen, gieren en ijsberen. Zoek welke dierentuinen jij virtueel kunt bezoeken!

5. Vanuit huis de Nederlandse natuur ontdekken

Thuis blijven en toch de Nederlandse natuur ontdekken? De ANWB deelt de 7 beste Nederlandse natuurfilms die je met je hele familie kunt kijken. De Nederlandse natuur is mooier dan je denkt en de afgelopen jaren is dit ook door verschillende films en documentaires in beeld gebracht. Zie hier de mooie beelden van het Waddengebied, de Veluwe, het Drentse landschap en de Oostvaarderplassen. Liever virtueel wandelen door de Nederlandse natuur? Via de website van Natuurmonumenten kun je 19 verschillende natuurgebieden bezoeken via Google Street View.

6. Genoeg Nederland gezien?

Heb je alles van Nederland nu wel gezien, maar wil je je horizon toch nog een beetje verbreden? Dan kun je ook op reis gaan door de mooiste films van dit moment en van wat langer geleden. Reis door de tijd in Schotland, zie de nationale parken van de Verenigde Staten of ervaar de mooie landschappen van Nieuw-Zeeland. Klik hier, en reis digitaal de wereld rond.

Beteken iets voor onze uitwisselingsstudenten

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.