Gastgezin worden in 6 stappen

Van aanmelding tot de ontmoeting

Denk jij na om een buitenlandse student in huis te nemen maar ben je benieuwd hoe het proces precies werkt? In het onderstaande stappenplan nemen wij je mee in het aanmeldproces. 

1. Meld je aan

Allereerst meld je jouw gezin aan om gastgezin te worden. Dit is een kort formulier van slechts 3 stappen met wat basis gegevens. Mocht je hierover vragen hebben, kun je altijd contact met ons opnemen.

2. Kies een uitwisselingsstudent

Op onze website vind je een overzicht van alle uitwisselingsstudenten die nog een gastgezin zoeken. Je kunt hun profielen lezen, zodat je ze beter leert kennen. Het is belangrijk dat je als gastgezin een klik hebt met je student en daarom kun je aangeven welke student jij denkt dat bij jouw gezin past. Als je het zelf niet zo goed weet, kunnen wij je daarmee ook helpen.

3. Kennismakingsgesprek

Een Local Coordinator komt bij je op bezoek om kennis te maken met jouw gezin. Dit kennismakingsgesprek is bedoeld om elkaar beter te leren kennen en wederzijdse verwachtingen met elkaar te bespreken. Zodra het kennismakingsgesprek positief is afgerond, kunnen we het uitgebreide aanmeldingspakket en het filmpje van de student naar jou toesturen. In verband met de privacy geven we dit niet meer zomaar prijs.

4. Invullen familiepakket en aanvragen VOG

Vanuit ons team ontvang je een familiepakket, waarin je jouw gezin kunt voorstellen aan de student. Je mag dit pakket invullen en dit zal uiteindelijk naar de student worden gestuurd. Daarnaast vinden wij en de natuurlijke ouders het belangrijk dat de student een veilig thuis heeft en daarom vragen wij van alle 18+ inwonenden een Verklaring Omtrent Gedrag aan. Deze kosten mogen jullie achteraf bij ons declareren.

5. Op zoek naar een middelbare school

De Local Coordinator zal bij jullie in de buurt een school naar keuze benaderen om daar een plekje voor de student te regelen. Zodra ook de school is geregeld, zullen wij de plaatsing officieel bevestigen! Jullie ingevulde familiepakket wordt naar onze partnerschool gestuurd in het buitenland en zij zetten die gegevens door naar de student, die vervolgens contact met jullie zal opnemen.

6. Ontmoet jouw student!

De plaatsing is rond. Vanaf dan kunnen jullie digitaal contact met elkaar hebben. Op Meet Your Student Day, zal je de student voor het eerst in het echt ontmoeten, kennismaken en ophalen. Op dat moment start het echte avontuur bij jou thuis! Gedurende de uitwisseling kun je altijd rekenen op de persoonlijke begeleiding vanuit jouw Local Coordinator en ondersteuning vanuit het High School Holland team.

Beteken iets voor onze uitwisselingsstudenten

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.