Een feest van nationaliteiten

Een overzicht van de nationaliteiten mix

Ieder jaar verwelkomt het High School Holland programma honderden jongeren van over de hele wereld in Nederland. De afgelopen jaren hebben wij studenten uit 24 verschillende landen mogen verwelkomen in ons kleine kikkerlandje. Uniek? Zeker! De uitwisselingsstudenten ervaren de Nederlandse cultuur, maar delen ook hun eigen cultuur, gebruiken en keuken (yum!) met hun nieuwe Nederlandse familie, school en vrienden.

De nationaliteiten mix van High School Holland

Uit welke 24 verschillende landen heeft het High School Holland programma de afgelopen jaren studenten mogen ontvangen? Goede vraag! Om een beeld te schetsen hoe internationaal het programma nu echt is hebben wij het volgende diagram ontworpen:

Become a citizen of the world!

De wereld wordt steeds kleiner en mensen krijgen voortdurend meer mogelijkheden om internationaal te bewegen. Dit betekent dat interculturele vaardigheden zoals openheid, flexibiliteit en perspectief steeds belangrijker worden. Er zijn allerlei mogelijkheden om deze vaardigheden te ontwikkelen, van high-tech virtuele uitwisselingen tot gastsprekers die vertellen over hun ervaring in het buitenland. Bij High School Holland zijn wij ervan overtuigd dat er niks boven een echte interculturele uitwisseling gaat. Nederlandse gezinnen én Nederlandse middelbare scholen kunnen via het High School Holland programma een buitenlandse student opnemen en rechtstreeks een nieuwe cultuur ontdekken.

Beteken iets voor onze uitwisselingsstudenten

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.